O vreme de nota "10"

15 06 2010

Se anunţă un an instabil din punct de vedere meteorologic. Nu de alta, însă eu ţin minte, din alţi ani, că temperaturile cresc şi scad într-un anumit ritm, de la o zi la alta. Prea rar se întâmplă aceste oscilaţii în mod brusc. Anul acesta însă, situaţia pare să se fi schimbat radical.

Să luăm un mic exemplu: luna mai debuta cu temperaturi plăcute pe aici prin Ardeal. De data aceasta am aşteptat până după data de 20 ca să prindem o şansă de a purta panataloni trei sferturi.

Bun, nicio problemă! Vine vara un pic mai târziu, nu va fi mare problemă. Totuşi, nu sunt astăzi 20 de grade, mâine 20, poimâine 22 şi tot aşa. Nu: astăzi sunt 15, mâine 27, poimâine 20, răzpoimânie 30 şi ciclul continuă într-un algoritm ilogic.

De trei săptămâni, aici în Oradea, stăm câte 3-4 zile la temperaturi de abia te mişti pe stradă, apoi 2 ceva mai mici. Aseară însă a fost groaznic! Deşi în urmă cu două zile ne-am culcat după miezul nopţii din cauza căldurii, ieri pe la 3 au început să se adune norii, iar de la 4:30 a început o vijelie aşa de cruntă, că în primele minute a trebuit să ies afară să aduc ghivecele cu plante în casă, că erau gata să se distrugă!

A ţinut aşa vreo oră, după care a început la fel în Satu Mare (după cum mi-a confirmat Adi), dar şi la Cluj (articolul Băiatului Ciudat), iar aici şi-a revenit vreme aşa miraculos, că din nou stăteam în sandale. Astăzi ai fi zis că nu va creşte prea mult temperatura, însă deja sunt 26 de grade, iar Google prevede pe mâine 23, iar pe poimâine 27.

Aşadar şi prin urmare, vremea noastră-i cea mai tare!

Update: ProTV scrie că urmează vânturi, ploi şi rafale, după aceste temperaturi de 37 de grade Celsius. Ei, pe cine credem? 😀

Reclame

Acțiuni

informatie

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s
%d blogeri au apreciat asta: