Nu se mai fabrică produse de calitate…

24 06 2010

Bunicul meu şi-a cumpărat o dubiţă acum 18 ani, iar ea funcţionează şi astăzi…acum 15 ani am cumpărat un aspirator care l-am folosit 10 ani, dar el încă funcţionează…acum 10 ani am cumpărat un cuptor cu microunde, care încă funcţionează…acum 8 ani am cumpărat un aparat de făcut sandwich cald atât de rezistent, că încă îl utilizez!

Asta era mai demult. Să vedem nişte exemple mai recente:

Acum mai puţin de doi ani mi-am cumpărat un aparat de făcut sandwich cald a cărui închizător s-a rupt de vreo săptămână. Plasticul nu a ţinut când am băgat o felie mai groasă de pâine. Acum un an şi jumătate am cumpărat un aspirator, iar acum câteva luni altul: ambele au furtunele rupte, iar la cel mai vechi nu se mai poate scoate cablul de băgat în priză. Să nu mai spun că acum 5 ani mi-a scos unul fum în faţă… Azi cumperi o maşină şi în maximum 4 ani o vinzi, deoarece încep să cadă piese pe ea.

La stat au aceleaşi calculatoare de 20 de ani, în timp ce la mine acasă mi s-a stricat placa de bază ASUS în mai puţin de un an. Noroc cu garanţia! :)) Acum câteva luni scotea fum însă… La nişte calculatoare Pentium I funcţiona Floppy disk-ul şi CD-Rom-urile adăugate anterior de numa. La un laptop ASUS de 2 ani şi jumătate trebuie să duc DVD-Rom-ul în service.

O maşină de spălat cu 1200 rpm a funcţionat 15 ani fără probleme, iar una nouă – chiar foarte scumpă – s-a stricat centrifugaţia după primul an. Am chemat pe cei de la garanţie şi şi-a revenit, însă acum se întoarce deja la vechile obiceiuri.

Să trecem la haine: dacă cumperi ceva un pic mai ieftin, nu mergi direct la Adidas, după 3 spălări se scomoceşte. Mi-am luat o bluză faină la un preţ rezonabil, iar după prima spălare deja dispăreau marcajele de pe ea.

Aşadar, vi se pare vouă că se mai fabrică obiecte de calitate?!

Reclame

Acțiuni

informatie

3 responses

25 06 2010
Adina

Da stiu..:)) de ceva timp scriu numai pentru tine.. dar vreau sa incep sa scriu iar pentru altii:D posturi gen divertisment sau .. deh..:)) urmatoru sper sa-mi iasa

Si in leg cu postul tau..:))Acum 2 ani am luat un fier de calcat.. dupa 1 an jumatate..s-a stricat.Cel vechi inca mai merge:)

25 06 2010
Tony

Ma bucur in cazul acesta ca nu numai mie mi se pare ca asa este! :))

PS: Succes cu articolul! 😀

25 06 2010
keltoighost

Leapşă la mine pe blog. 😀

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s
%d blogeri au apreciat asta: