Gânduri…

28 06 2010

Sursa foto

În fiecare zi ne sculăm, ne spălăm şi mâncăm. Pe urmă mergem la muncă, unde facem ce ne zice şeful. Care, la rândul lui, face ce-i zice al său şef…şi ciclul continuă tot aşa, până la boss-ul cel mare. Seara ajungem acasă, mâncăm, dormim şi a doua zi reluăm ciclul. În week-end şi o dată pe an facem apoi câte o activitate diferită, pentru a uita că în rest suntem constrânşi la serviciu.

Să zicem că vorbim de o ţară: funcţionarii publici ascultă de şefii de-ai lor, care ascultă de primar, primarul este undeva sub prefect totuşi, fiecare departament din judeţe de ministru, miniştrii de prim-ministru, Boc de Băsescu. Luându-o în sens invers, totul se face după voinţa unui singur om.

Să luăm o corporaţie multinaţională: angajatul simplu ascultă de şeful de magazin, acesta ascultă de şeful pe oraş, care ascultă de cel regional, care ascultă de cel naţional, care ascultă de cel continental şi se ajunge la CEO, care poate sau nu să fie patronul (dacă nu, se ajunge şi mai sus la patron). Practic, toţi aceşti oameni ascultă de patron. De ce? Pentru că EL îi plătesşte!

E ca şi în armată: începe un război şi nu ştiu care general ordonă un atac. Deşi poporul nu vrea un război, un fel de fanatism ascuns îi îndeamnă pe soldaţi – care fac totuşi parte din popor – să atace. Când moare şeful de operaţiune să zicem, cei 5-6 oameni care erau cu el deja nu mai ştiu ce să facă şi luptă pur şi simplu pentru supravieţuire, întrebându-se ce fac ei acolo?! De ce îşi riscă aşa viaţa? Pentru că de acolo îşi primesc SALARIUL!

Practic, cei de la putere îţi controlează viaţa. De ce? Deoarece ei te plătesc şi pentru că „2 oameni se mai pot înţelege, dar 3 deja se ceartă”. Cu alte cuvinte, poporul va merge de multe ori pe mâna lor, iar abia când va fi prea târziu şi efectiv vom fi la limita supravieţuirii vom începe să ne răzvrătim în adevăratul sens al cuvântului, deoarece până atunci unii vor fi pro, deşi majoritatea vor fi contra… aceasta este firea omului! 😦

Până atunci, toţi suntem conduşi de voinţa unui grup restrâns: dacă crezi în teoria conspiraţiei, de franc-masoni, dacă nu, de câţiva oameni din vârful piramidei statului. De ce acţionăm împotriva voinţei noastre? Pentru că suntem PLĂTIŢI să o facem!

Suntem o societate bazată pe consum, iar banul face legea. Asta din cele mai vechi timpuri, când câştiga cel mai puternic, iar apoi cei mai bogaţi, deoarece îi angajau pe cei puternici să lupte pentru ei. De ce nu putem să trăim într-o lume fără bani? Fiecare să muncim, dar pentru noi înşine, nu pentru altcineva. Să muncim pe gratis şi să primim totul pe gratis, în limita necesarului! Să o luăm ca şi o extrapolare a cloud computing-ului, unde toate calculatoarele din lume sunt la fel de bune permanent pentru toţi, în lumea reală…

Oricum, banii sunt o alegere greşită

Anunțuri

Acțiuni

informatie

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s
%d blogeri au apreciat asta: