Cum să sincronizezi MS Outlook, contul tău de Google şi PocketPC-ul între ele

6 07 2010

Mulţi dintre noi folosim MS Outlook şi un cont de Google. Marele gigant al internetului ne oferă cel mai bun calendar online gratuit, cel mai sigur mail, care conţine şi o listă cu contacte.

Diferenţa este că date din MS Outlook pot fi citite doar pe propriul calculator, în timp ce cele din contul online pot fi vizualizate ORIUNDE ai o conexiune la internet! 🙂

Aşadar, cum facem să existe o sincronizare continuă între cele două? Ce se întâmplă când avem şi un PocketPC care rulează Windows Mobile? Hai să vedem!

1. Sincronizare MS Outlook – Google:

Majoritatea au un singur calendar şi o singură listă de contacte. Aceasta o vor sincronizată online, iar pentru asta există două soluţii:

  • freeware: Google Calendar Sync(găsiţi instrucţiuni aici) şi GO Contact Sync (download de aici)

Prima aplicaţie provine de la Google însuşi şi sincronizează calendarele principale din cele două surse. Suportă sincronizare în ambele părţi sau numai dintr-un cont în altul. Simplu şi gratuit!

A doua nu ştiu dacă este sau nu de la Google, însă important este că sincronizează contactele în mod gratuit! Nu este tocmai instant şi mai face figuri, însă îmi păstrează banii în buzunar :D.

  • comercială:
  1. ComapnionLink for Google (găsiţi aici)

Spre deosebire de prima opţiune, aceasta nu este gratuită. Totuşi, presupune existenţa unui singur program care le face pe toate. În plus, suportă şi sincronizarea Task-urilor din MS Outlook – le adaugă în calendar, sub formă de întâlniri. Oferă multe posibilităţi de customizare şi încă 14 zile de trial.

2. OggSync PRO (găsiţi aici) – downloadaţi din meniul din dreapta versiunea bună pentru dvs.

Aceasta este cea mai bună aplicaţie posibilă pentru sincronizare, deoarece oferă sincronizare pentru calendare multiple! Puteţi avea un calendar pentru muncă, unul pentru viaţă personală şi unul pentru programul TV. Toate aceastea se vor sincroniza cu calendarele lor echivalente în Google Calendar. Suportă în acelaşi timp contacte!

2. Sincronizare Google – PocketPC:

Să zicem că aveţi un dispozitiv care rulează Windows Mobile, S60, BlackBerry OS sau iPhone OS şi vreţi ca agenda, email-ul şi contactele să fie sincronizate în permanenţă cu contul de GMail. Ei bine, nimic mai simplu!

Google vă oferă informaţii exacte despre cum să creaţi un server de schimb de informaţii între cele două platforme. Aici pentru Windows Mobile (dezactivaţi Tasks, deoarece nu sunt suportate şi dă eraore), aici pentru iPhone, aici pentru S60, iar pentru Blackberry trebuie să vizitaţi acest site de pe telefonul mobil.

Aceasta este o opţiune numai dacă utilizaţi un singur calendar principal pe care doriţi să-l sincronizaţi!!!*

Atenţie! Nu am testat personal decât de Windows Mobile şi există o mică problemă: dacă alegeţi să sincronizaţi Mail-ul, Contactele şi Calendarul cu Google, ActiveSync nu o să vă permită să le sincronizaţi şi cu MS Outlook sau MS MyPhone. Doar cu una se poate!

Rezolvare: Pentru aceasta, eu utilizez CompanionLink for Google pentru a sincroniza MS Outlook cu Google şi un server de schimb de date pentru a sincroniza dispozitivul mobil cu Google. Astfel, implicit, telefonul este sincronizat cu MS Outlook. Totul merge în trei direcţii!

*OggSync este disponibil şi pentru Windows Mobile, pentru cei care doresc să sincronizez mai multe calendare. Acesta vor apărea pe dispozitivul mobil sub formă de categorii. Totuşi, programul funcţionează numai prin Wi-Fi, nu şi prin 3G.

3. Sincronizare MS Outlook – Pocket PC:

Acesta este cel mai uşor! Datorită ActiveSync în Windows XP şi Windows Mobile Device Center în Vista şi 7, toate calendarele, task-urile, notele, paginile web preferate, mail-ul şi calendarele se pot sincroniza la fiecare conectare a dispozitivului mobil cu calculatorul.

Windows Mobile nu suportă mai multe calendare decât dacă utilizaţi anumite aplicaţii suplimentare, gen Chapura PocketMirror. Eu am rezolvat această situaţie categorizând intrările din calendarul principal care aş fi dorit să se afle în alte calendare. Exemplu: în loc să creez calendarul Programe TV, adaug aceste intrări în calendarul principal, la categoria Programe TV. Astfel, pe telefon le pot filtra în Agendă ca şi cum ar fi mai multe calendare.

În acelaşi timp,  Google Calendar se sincronizează mai simplu şi va fi gata setată conexiune în momentul în care va suporta categorii.

Cum sincronizez eu toate trei

Pentru a sincroniza MS Outlook cu Google utilizez CompanionLink for Google, iar pentru a sincroniza Google cu telefonul utilizez un server MS pentru schimb de date (MS Exchange Server). Între telefon şi Google există o conexiune non-stop, iar orice schimbare este automat updatată în zona cealaltă, iar Google se sincronizează cu MS Outlook de fiecare dată când deschid calculatorul sau când pornesc programul.

Reclame

Acțiuni

informatie

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s
%d blogeri au apreciat asta: